Středa, 14 února, 2024
aktuálně

Zdravý koláč jako vitamínová bomba na podzim. Připravte si ho už za pár minut

Podzimní období s sebou přináší mnoho vitamínů, které by byla škoda nevyužít. Co takhle dopřát si je ve sladké, no zdravé formě?

Hruškový koláč je skvělou variantou pro ty, kteří si chtějí dopřát sladké, ale zároveň i něco zdravé
Hruškový koláč je skvělou variantou pro ty, kteří si chtějí dopřát sladké, ale zároveň i něco zdravé
ZDROJ PROFIMEDIA
potřebujete:
160g hladké mouky
4PL krystalového cukru
110g másla
3 větší hrušky
vajíčko
muškátový ořech
skořici
špetku soli
ocet
cukr na posypání
Přečtěte si: Lehké palačinky si můžete dát k snídani, ale i oběd. Připravte si je bez zbytečných kalorií

postup:
Mouku, 1pl cukru, špetku soli a na kostičky nakrájené máslo smícháme v míse, dokud nezískáme směs připomínající drobenku. Přidáme trošku octa a po lžičkách přidáváme studenou vodu, dokud nám nevznikne těsto. To zpracujeme na moučné desce na takzvaný bochník, který následně zabalíme do fólie a necháme v chladničce odpočívat přibližně půlhodinu.

Ve druhé misce si zatím připravíme nádivku. Hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které smícháme s 3PL cukru, špetkou skořice, muškátovým oříškem a přibližně s 1pl másla. Dáváme si pozor, aby se nám plátky ovoce “ nezničily “.

Vychlazené těsto si položíme na pečící papír, který předtím jemně pomoučníme a válečkem ho vyválíme na kruh. Papír přeložíme na plech, kde od středu cesta směrem k okrajům ukládáme plátky hrušek do kruhů. Okraje jemně zahneme dovnitř, čímž vytváříme tvář galetky. Plech s koláčem uložíme do chladničky na zhruba 15 minut. Po vyjmutí okrajem potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 30 minut.

Další články autora

Komentáře

Reklama

SEO článek

Nejnovější články